štvrtok 22. marca 2012

Čím sú Slováci chorľavejší, tým viac J&T a Penta rastú

…alebo, čím viac Slovensko eliminujú zdravotné odvody, tým viac J&T a Penta rastú.
Ak vláda núti občanov stať sa pravidelnými zákazníkmi určitého “produktu”, od istých vládou schválených spoločností, potom je len otázkou času, kedy sa tieto spoločnosti  stanú štátom v štáte, prerastú ho a ovládnu jeho parlament.
Pre chudobnejších podnikateľov sú zdravotné odvody povinnejšie než dane, lebo dane do určitého vymeriavacieho základu aspoň netreba platiť.
Všimnite si genézu vývoja ovládnutia Tatier skupinou J&T.
Liečebné domy a ich zdravotná starostlivosť, ktoré spravovalo štátne zdravotníctvo, neskôr Kúpele Štrbské Pleso, začali byť zo zákona financované zdravotnými poisťovňami od počiatku ich vzniku.
Nič nebránilo tomu, aby do ich “starostlivosti” investovali zdravotné poisťovne, či J&T viac než bolo treba, čiže na dlh, až natoľko, že ich ovládli úplne.
Aby podnikanie J&T a Penty bolo priechodné alebo, aby sa štát zbavil časti zadĺženého zdravotníctva v prospech Penty, či “diskrétnych klientov” J&T, stačilo, aby nejaké dievčatá “vyfajčili” Počiateka na jachte J&T v Monaku alebo, aby sa zatiahli volebné kampane preferovaných politikov alebo, aby sa politikom inak uľavilo prostredníctvom J&T, či Penty.
Penta tiež vyrástla na svojich zdravotných poisťovniach, podobne ako J&T, pričom ich vzájomné obchody niekedy odobria štátne orgány. Napr. protimonopolný úrad SR schválil koncentráciu firiem Novapharm, s.r.o. a Železničné zdravotníctvo Košice, s.r.o. so spoločnosťou ProCare, a.s., ktorá patrí do skupiny Penta.
Železničná poliklinika Zvolen, Železničné nemocnice v Košiciach, Bratislave a vo Zvolene, ktoré boli v portfóliu skupiny J&T, prešli do investičnej skupiny Penta.
Na Slovensku nieje, ani nebolo zdravotnej poisťovne, v ktorej by nemala prsty Penta alebo J&T.
Aj všeobecná nakoniec zobe ich zrno…, rovnako, ako politici.
Kľúčovým bolo manažérske ovládnutie Všeobecnej zdravotnej poisťovne (jej šéf prišiel z Penty) a tak spolu s Dôverou (ktorú vlastnia) …
Viac: Rok Penty vo vláde: 5,5 milióna rukojemníkov … www.spolocnavec.sk
Doteraz žiadna vláda nemala odvahu vzoprieť sa súčasnému amorálnemu systému financovania zdravotníctva, ktoré podľa svojich predstáv diktujú lobingové skupiny J&T a Penta.
Podobnosť nášho systému financovania zdravotníctva povinným zdravotným poistením badať v mnohých krajinách sveta, vrátane neskorších USA, kde tento systém vylobovali finančné oligarchie s farmaceutickým pozadím za “štedrú” volebnú kampaň prezidenta Baracka Obamu, prostredníctvom podobných lobingových skupín ako sú u nás Penta a J&T, ktoré sú iba finančným epitelom skupín v pozadí.
Z uvedeného je zrejmé, kto akceleruje chudobu na Slovensku, kto menežuje preferovaných politikov a ich volebné kampane, komu politici doprajú legislatívne ústupky, komu vláda obetuje občanov stať sa pravidelnými povinnými zákazníkmi “produktu” od istých vládou schválených spoločností.
Niet pochýb, že Slovensko sa stalo banánovou republikou, ktorej vládnu zločinecké finančné skupiny.
Ako to zmeniť?
Predovšetkým zrušiť povinné vazalstvo všetkých občanov k týmto skupinám tak, že parlament zruší povinnosť zdravotného poistenia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára